Roadtrip door de USA - New Orleans

New Orleans 4/2 ~ 7/2


Vrijdag. Een nieuwe druilerige dag in New York, maar dat was niet erg want we zouden met het vliegtuig naar New Orleans gaan. Helaas was het weer daar niet veel beter, koud nat en grauw. We hebben een rondje gelopen door de French Quarter en langs de Missisippi rivier. Op de terugweg over Bourbon street, dit een straat met allemaal barretjes hartstikke gezellig maar het was wel apart. Uitgaan hier is een hele andere ervaring, maarja wij zijn ook alleen gewend aan onze eigen dorpskroeg…


Zaterdag. De zon schijnt!!! De stad ziet er ineens veeeeel leuker uit! Langs de Missisippi rivier zijn we naar de French Market gelopen, lekker kraampjes met allemaal handel bekijken. Kijken, kijken niet kopen. Op de terugweg liepen we langs een hele lange rij met mensen, ze bleken in de rij te staan voor een beignet. Een heerlijke lekkernij van Nola. Ik ga er vanuit dat het heerlijk is want de rij was net zolang als bij onze bakker met kerst om een duivekater te halen.

Wij besloten de beignet ergens anders te halen, hij was inderdaad lekker maar de koffie was lekkerder.

Na de beignets zijn we met de tram naar City park gegaan, een immens groot park midden in de stad. Nog wat extra stappen op de teller gezet en daarna in het zonnetje gaan zitten.

‘S avonds zijn we naar een cocktailbar gegaan. De pina colada was echt overheerlijk, de bar was gezellig en we hebben lekker mensen zitten kijken.


Zondag. De zon heeft ons nu echt gevonden, hij was vanochtend weer aan het stralen! We begonnen de ochtend met een brunchcruise. Op een stoomboot gingen we een tochtje maken over de Missisippi tijdens een lekkere brunch. Ik wilde dat graag doen totdat ik na het boeken besefte dat ik altijd vet zeeziek word… Vooraf maar een reistabletje en gelukkig ging het allemaal goed! De brunch was lekker, de boottocht was leuk en eenmaal veilig terug aan wal zijn we naar net Louis Armstrong park gelopen. Lekker in het zonnetje gaan zitten en een potje Qwixx gespeeld. ‘S avonds nog een broodje Poboy gegeten een andere Nola lekkernij, lekker was het zeker! En nog wat souvenirs gehaald.

Morgen gaan we echt beginnen aan de roadtrip, dan halen we de huurauto op, ultieme vrijheid!


Volgende stop: geen flauw idee!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!