A journey of a thousand miles begins with one single step

Lieve bloglezers,

Hier is ie dan, de allerlaatste blog van deze reis! De twee maanden zitten erop en ze zijn voorbij gevlogen!

Adelaide 21 maart - 23 maart

Na zes dagen outback weer terug in het stadsleven. We moesten 's ochtends vroeg op want we zouden met wilde dolfijnen zwemmen. We hebben ze wel gezien maar helaas hadden ze geen zin om bij ons te komen zwemmen, ach wilde beesten.. Na de zwem zijn we ergens koffie wezen drinken en met de tram terug het centrum ingegaan. In het centrum hebben wij met Milou afgesproken. We hebben een fiets gehuurd en zijn door het centrum wezen fietsen, lekker Hollands! We hebben de fiets teruggebracht en daar ergens wezen eten. Na het eten zijn we naar de bioscoop gegaan, het was erg klein en het leek net of je gewoon in iemand woonkamer zat haha! Na de film terug naar het hostel en de volgende morgen weer vroeg op! Want aangezien de dolfijnen swim niet goed ging de eerste dag, probeerde we het de tweede dag nog een keer! Helaas stond het geluk niet aan mijn kant, weer dolfijnen gezien maar weer niet kunnen zwemmen, huilen! 'S middags hebben we weinig gedaan en 's avonds zijn we wat wezen eten en drinken met Lee en Micheal, twee vrienden die we hebben gemaakt tijdens onze Fraser Island trip! Hun wonen hier dus hebben de goede barretjes laten zien. Het was erg gezellig!

Kangaroo Island 23 maart - 24 maart

Vroeg uit de veren, we hadden een trip naar kangaroo Island! Het was twee uur naar de boot en het was mega koud! Maar wat is kangaroo Island mooi! Eerst hadden we een stop bij het strand, voor het uitzicht. Daarna zijn wij naar een honing fabriek geweest en een eucalyptus boerderij, erg interessant! Na deze bezoekjes kwam het allerleukste, wilde zeeleeuwen spotten!!!! Ik dacht dat we misschien drie zouden zien maar we kwamen het strand op en het was echt 5 kilometer lang vol met zeeleeuwen, ook baby's en zeeleeuwen die zwommen. Superlief!!! Na de zeeleeuwen was het tijd voor lunch en daarna kwam het sportieve gedeelte. Eerst naar de little Sarah om te gaan sandboarden, dus op het strand ipv sneeuw haha. Daarna wezen kanoën en toen naar ons hostel voor de avond. Toen het donker was hebben we een avondwandeling gedaan en kangoeroes gespot, het waren er zoveel! Vandaar ook kangaroo Island. Dag twee begon vroeg, eerst gingen we koala's spotten, daarna naar de remarkable rocks, supermooi uitzicht! Daarna door naar the lighthouse, uitkijkpunt van de nieuw Zeelandse zeehonden en een hike door het national park van kangaroo Island waar we nog meer koala's zagen! Daarna was het tijd voor de lunch en zijn we nog doorgereden naar een strand. Dat je alleen kon bereiken als je door de rotsen liep, een secret beach dus. Het weer was opgeklaard en het was lekker warm dus hebben we even rondgesnorkeld en genoten van de zon, heerlijk! Daarna was het tijd om terug te gaan naar de ferry, we waren terug in adelaide rond half negen, snel spullen gepakt want de volgende dag zou de volgende tour ons alweer oppikken!

De great ocean road 25 maart - 27 maart

We verlieten rond een uur of zeven adelaide, de eerste dag bestond vooral uit rijden. Gestopt voor een koffie, gestopt voor de lunch en eind van de middag kwamen we aan bij de Grampians. Een natuurpark in de staat Victoria. We zijn naar de mckanzie waterval wezen kijken en daarna naar de balconies wat een mega uitzicht gaf over het natuurpark! Daarna door naar het hostel, avond eten en taart want onze tourguide was jarig! De volgende dag weer vroeg op voor een hike door het park. Dr hing een dik pak mist dus de zonsopgang was onbeschrijfelijk mooi! En toen we hoger gingen lagen de wolken zó dik onder ons, dat het leek of je op de wolken stond, mega mooi! Na de hike terug de bus in en we begonnen aan de great ocean road. Eerste stop, Bay of islands, het was heerlijk weer dus een strakblauwe lucht met hoge rotsen in blauw water gaf een mooi zicht. Daarna de volgende stop, the London bridge. Wat eigenlijk, geen bridge meer is want hij is ingestort... Stop drie was een plaats die bekend was vanwege alle shipwrecks die daar op de bodem lagen. Het was ook een van de weinige plekken waar je het strand op kon. Hierna zijn we doorgegaan naar het hostel, spullen gedropt, pizza gehaald en door naar de 12 apostles. Tijdens zonsondergang, wauw! Met een gezellige groep, heerlijke pizza, de zon die roze kleurde. Een super avond! Dag drie begon gelukkig niet supervroeg. We hebben de spullen gepakt en zijn begonnen aan ons laatste deel van de great ocean road. Eerste stop was het regenwoud, een wandeling gemaakt en daarna weer door! Een stop gemaakt bij een uitkijkpunt van de weg en daarna gestopt om koala's te spotten, er zaten hier ook vogels die maar al te graag op je hoofd wilde zitten.... Daarna ergens geluncht, helaas begon het te regenen en werd het erg koud, ons laatste rij stukje was dus vooral naar de regen staren. Nog gestopt bij een winkelcentrum met outlets van surfwinkels en rond half zes waren we aangekomen in Melbourne!

Melbourne 28 maart - 30 maart

Ons eerste dagje zijn we naar de Victoria markt gegaan en hebben we een wandeling gemaakt met een gratis tour, we zijn gestopt toen we bij de winkels aankwamen en hebben die even bekeken. Daarna naar nog wat streetart straatjes geweest en 's avonds naar de film! Beauty and the beest, daar was al maanden zoveel ophef over haha. Dag twee zijn we met het gratis stadtram een rondje door de stad gegaan en daarna naar nog meer streetart straatjes gegaan, we hebben op de terugweg boodschappen gedaan, gekookt in t hostel en verder helemaal niets! Dag drie was ons laatste dagje, we hebben vroeg uitgechekt en toen met de trein naar Brighton beach, strandhuisjes gekeken, heleboel foto's gemaakt en daarna door naar St Kilda beach. Omdat het ons laatste dagje was hebben we taart als lunch gegeten, want dat kan gewoon. En daarna terug naar het hostel, spullen pakken en naar de nachtbus toe die ons weer veilig naar Sydney bracht.

Twee maanden, 53 dagen, heleboel uren en minuten, nieuwe dingen gezien, nieuwe vrienden gemaakt, nieuwe herinneringen erbij gekregen, wat was het bijzonder! Om zo een gave, grote reis te mogen en kunnen doen. Ik heb nog lang niet alles van Australië gezien, maar toch al een erg groot deel. En, je moet wat overhouden toch??

X Nina

Reacties

Reacties

thamara

jeetje wat zal je hoofd vol zitten.
Veel plezier in je nieuwe gezin.

Elchie

???? WoW! Memories for lifetime! ????
Wij wensen je heel veel succes & plezier bij je nieuwe au pair adres , zet 'm op hoor. Liefs, Reina, Rita, Elchie

Mama

Wat maak jij toch een leuke dingen mee, jammer van de dolfijnen. Nu zit je in Darwin en maak je ook weer van alles mee. Links rijden ......
Geniet nog van de komende maanden.
Kusjes mama

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!